Verzekeringstaxaties

Verzekeringstaxaties


Woonhuis taxatie
Bedrijfspand taxatie
Expertise op maat

Risicobeheer
U heeft natuurlijk een verzekering afgesloten voor uw gebouwen. Maar weet u ook zeker dat uw eigendommen niet oververzekerd of onderverzekerd zijn? Met andere woorden: is uw risicobeheer op orde? Een verzekeringstaxatie geeft zekerheid.

Bij schade aan gebouwen kan er een discussie ontstaan over de verzekerde waarde. Bij oudere eigendommen is er bovendien sprake van een lagere uitkering als gevolg van afschrijving.

Deze problemen kunt u voorkomen met een vaste verzekeringstaxatie. In geval van schade waarborgt een verzekeringstaxatie de bedrijfscontinuïteit, zoals omschreven in artikel 7:960 BW. Na een schade wilt u immers ook écht schadeloos gesteld worden.

Waarom gebouwen taxeren

Waarderingsgrondslag
De waardegrondslag voor het verzekeren van een gebouw is de herbouwwaarde. In veel gevallen wordt hieraan onbewust voorbijgegaan. In plaats daarvan worden bijvoorbeeld de aankoopwaarde, de historische kostprijs/bouwkosten of de actuele waarde gebruikt. Het risico van onderverzekering is in al die gevallen erg groot. Een objectieve waardebepaling middels een vaste taxatie sluit dat uit.

Standaard indexering
Een standaard indexering leidt jaarlijks tot een cumulatieve stijging van de verzekerde waarde. Het risico hiervan is dat de herbouwwaarde na een aantal jaren behoorlijk kan afwijken van de werkelijke bouwkosten. Omdat een algemeen standaard indexpercentage voor uw gebouw te hoog kan zijn, is de kans op oververzekering – waarbij u te veel premie betaalt – reëel aanwezig. Periodieke taxatie garandeert te allen tijde een juiste verzekerde waarde!

Wij staan voor u klaar, als u ons nodig heeft!

Maak een afspraak voor een (vrijblijvend) oriënterend gesprek via
055 5789 260 of mail ons of

Vraag een offerte aan