Herbouwwaarde

Herbouwwaarde


Herbouwwaarde dient iedere 6 jaar opnieuw te worden vastgesteld

Om ervoor te zorgen dat uw verzekering de juiste dekking blijft bieden, dient in de regel de herbouwwaarde iedere 6 jaar opnieuw te worden vastgesteld. Deze taxatie dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerd taxateur. Onze specialisten taxeren uw bedrijfsgebouw of woning op basis van herbouwwaarde.

Uw bedrijfsuitrusting taxeren wij op basis van nieuwwaarde. Zo weet u dat u niet over- of onderverzekerd bent. Zonder taxatierapport is het verzekerde bedrag op uw polis vaak bepaald op basis van globale schattingen. De praktijk wijst echter uit dat in veel gevallen het geschatte bedrag in uw polis te laag is om uw kosten te dekken. Dat betekent dat na een brand de uitkering van uw verzekering niet hoog genoeg zal zijn voor herinrichting en/of herbouw van uw woning of bedrijfspand. U kunt zich voorstellen dat de consequenties hiervan enorm groot kunnen zijn. Met een taxatierapport voorkomt u deze onzekerheid. U heeft duidelijkheid over het uit te keren bedrag.

Na een taxatie ontvangt u een taxatierapport conform Artikel 7:960 BW. Dat artikel zegt dat uw verzekeringsmaatschappij haar uitkering baseert op de vastgestelde waarde in het taxatierapport. U bent nooit over- of onderverzekerd. Dat schept duidelijkheid.

U betaalt de juiste premie. Met een taxatierapport conform Artikel 7:960 BW weet u dat uw bezit nauwkeurig is getaxeerd. Dat biedt u de zekerheid dat u niet teveel premie betaalt.

Combineer uw verzekeringstaxatie met een taxatie voor economische doeleinden!

Opdrachtgevers vragen steeds vaker een 'combitaxatie' aan. Bij een combitaxatie wordt de opname voor een verzekeringstaxatie gecombineerd met de opname voor een bedrijfseconomische taxatie. Het voordeel daarvan is dat een adres slechts één keer bezocht hoeft te worden, terwijl de opdrachtgever er meerdere taxatierapporten voor terug krijgt. En deze efficiëntie levert natuurlijk een kostenbesparing op.

Niet iedere taxateur kan voor zowel verzekeringsdoeleinden als commerciële doeleinden taxeren. Van Iperen Vastgoedtaxaties heeft daarentegen een aantal gekwalificeerde taxateurs in dienst die speciaal hiervoor zijn opgeleid.

Van Iperen Vastgoedtaxaties is aangesloten bij de Stichting Verenigd Register van Taxateurs (VRT).

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Heeft u een taxatie nodig, of gewoon een maatwerkadvies, aarzel dan niet en neem contact op met ons.